close
مجتمع فنی تهران
چرا مرباها کپک میزنند؟

    چت روم مشکین

    کانال تلگرامی سایت ___________________________________________________________________________________________________

تبلیغات

مهره مار

موضوعات
فروشگان سايت
پیوندهای روزانه
تبليغات

کفش دخترانه اسپورت نایک مدل Avocado

کفش,مدل کفش,کفش نایک,کفش دخترانه,کفش دخترانه نایک

قیمت فقـط : 35000 تـومـان پرداخت وجه بعد از تحویل درب منزل شــما

توضیحات بیشتر

ست تاپ و شلوارک طرح ferrari مدل niko


تاپ و شلوار ست مردانه,مدل تاپ و شلوار مردانه,جدیدترین مدل تاپ مردانه,مدل شلوارک مردانه

قیمت فقـط : 28000وجه بعد از تحویل درب منزل شــما توضیحات بیشتر


سفیدکننده و پولیش دندان لوما

سفید کننده دندان,دستگاه سفید کننده دندان,پولیش دندان,سفید کردن دندان


قیمت فقـط :25000پرداخت وجه بعد از تحویل درب منزل شــما
توضیحات بیشتر


درباره : نکات مهم آشپزی ,
بازدید : 1119 | تاریخ : چهارشنبه 17 تير 1394 زمان : 11:31 |

چرا مرباها کپک میزنند؟

              مجموع :آموزش آشپزي

 

 

 

 

اصلی ترین دلیل خراب شدن مربا,چرا مربا زود خراب میشود؟,چرا مربا کپک میزند؟

آموزش آشپزی,اموزش اشپزی,پخت انواع غذا,آموزش پخت انواع غذا,سایت آشپزی,طرز پخت انواع غذا,آموزش تصویری آشپزی,دلایل تغییر رنگ مربا,علت شکرک زدن مربا,جلوگیری از شکرک زدن مربا,نکاتی برای پخت مربا,تکنیک های پخت مربا,جلوگیری از کپک زدن مربا

 

 

مربا یک محصول فرآوری شده و حاصل ترکیب انواع میوه‌ها با شکر یا آب و شکر است. اگر در طول فرآیند پخت و آماده کردن مربا، میزان pH یا قندهای اینورت (قندهای تغییر شکل‌ یافته) تنظیم نباشد، محصول پس از مدتی شکرک می‌زند.

در واقع، کم بودن میزان قندهای تغییر شکل ‌یافته موجود در مرباها، مهم‌ترین عامل شکرک زدن محسوب می‌شود. البته شکرک زدن، نشانه فساد یا پایین بودن کیفیت مربا نیست و می‌توانیم بدون کوچک‌ترین دغدغه‌ای نسبت به سلامت چنین محصولاتی، آن‌ها را با خیال راحت مصرف کنیم.

 

بهتر است بدانید اگر میزان قند اینورت و اسیدیته مرباها تنظیم باشد، جلوی شکرک زدن آن‌ها گرفته می‌شود پس اگر قصد تهیه مربای خانگی داشته باشید و بخواهید جلوی شکرک زدن آن را هم بگیرید، باید 2 نکته را مد نظر قرار دهید؛ اول اینکه قند اینورت در اثر اضافه کردن مقداری شکر به میوه‌های ترش برای تهیه مربا از آن‌ها خودبه‌خود تشکیل می‌شود و جلوی شکرک زدن مربا را می‌گیرد. نکته دوم هم درباره تهیه مربا از میوه‌های شیرین است؛ در روند تهیه این نوع مرباها، باید حدود یک قاشق غذاخوری سرکه یا آب‌لیمو در طول زمان پخت اضافه کرد تا قندهای اینورت برای پیشگیری از شکرک زدن مربای میوه‌های شیرین تشکیل شود.

تغییر رنگ مربا نشانه فسادش نیست
نکته دیگری که در مورد انواع مرباها وجود دارد، تیره شدن رنگ میوه‌ها بعد از تبدیل آن‌ها به مربا یا حتی بعد از نگهداری از این محصولات برای چند ماه است. این تغییر رنگ و تیرگی هم طبیعی است. زمانی که میوه‌ها برش می‌خورند، رنگدانه‌های موجود در آن‌ها هم پاره می‌شوند و در معرض نور و اکسیژن قرار می‌گیرند. اکسیژن موجود در هوا می‌تواند باعث تغییر رنگ آنتوسیانین‌ها، کاروتنوئیدها و رنگدانه‌های موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها شود و به نوعی، اکسیده شدن آن‌ها را در پی داشته باشد.

 

تغییر رنگ مربا,دلایل تغییر رنگ مربا,مربا را در کجا نگه بداریم؟,دلایل خراب شده مربا

 

حالا هر چقدر که میوه‌های برش خورده بیشتر در معرض هوا، نور و حرارت قرار بگیرند، امکان تغییر رنگ آن‌ها هم بیشتر خواهد بود و نمی‌توانیم از این تغییر رنگ جلوگیری کنیم. این تغییر رنگ نشانه فساد نیست و مشکلی را برای مصرف‌کننده ایجاد نخواهد کرد اما به هر حال از ارزش غذایی میوه کاسته خواهد شد.

از آنجا که مربا نیز از میوه تهیه شده، پس در معرض اکسیژن هوا و اکسیداسیون تغییر رنگ می‌دهد و این افت مواد مغذی موجود، در مربا نیز بروز می‌کند؛ بنابراین، برای آنکه مربا تازه بماند، بهتر است آن را در ظرف شیشه‌ای دردار بریزید و در دمای معمولی نگه‌دارید. از این رو، دمای 25 درجه به دور از نور آفتاب، مکان مناسبی برای نگهداری شیشه مرباست.

گذاشتن مربا در یخچال هم باعث می‌شود رنگ آن بیش از حد تیره نشود. ضمن اینکه هرچه ظرف نگهداری از مربا تیره‌تر باشد، احتمال نفوذ نور به ترکیب‌های تیره شدن رنگ آن در اثر ماندگاری طولانی‌مدت هم کاهش پیدا می‌کند. البته در کارخانه‌ها برای پیشگیری از تغییر رنگ مرباها، به آن‌ها کمی مواد آنتی‌اکسیدان اضافه می‌کنند که این کار در منزل ممکن نیست.

کپک در مربا
گاهی مربا کپک می‌زند و دلیل آن نگهداری مربا در خارج از یخچال و در قفسه‌های آشپزخانه نیست بلکه علت اصلی به وجود آب اضافی و شل بودن مربا برمی‌گردد.

در این موارد، اگر کپک مربا سطحی باشد، می‌توان آن را به دقت جدا کرد اما اگر کپک‌زدگی زیاد باشد، بهتر است مربا را دور ریخت.

البته توصیه می‌شود بعد از برداشتن کپک سطحی، بقیه آن را بجوشانید تا هم مربا ضدعفونی شده و هم غلظت آن افزایش پیدا کند. در ضمن هیچ وقت مربا را درون ظرف خیس نریزید.

 

 

منابع : هفته نامه سلامت - tebyan.net

نکات مهم آشپزی,نکات مهم در آشپزی,نکات مهم اشپزی,دلایل کپک زدن مربا,دلیل کپک زدن مربا,نگه داری مربا,تغییر رنگ مربا,دلایل تغییر رنگ مربا,مربا را در کجا نگه بداریم؟,دلایل خراب شده مربا,اصلی ترین دلیل خراب شدن مربا,چرا مربا زود خراب میشود؟,چرا مربا کپک میزند؟علت کپک در مربا,دلایل کپک در مربا,کپک زدن مربا



برچسب ها : آموزش آشپزی , اموزش اشپزی , پخت انواع غذا , آموزش پخت انواع غذا , سایت آشپزی , طرز پخت انواع غذا , آموزش تصویری آشپزی , نکات مهم آشپزی , نکات مهم در آشپزی , نکات مهم اشپزی , دلایل کپک زدن مربا , دلیل کپک زدن مربا , نگه داری مربا , تغییر رنگ مربا , دلایل تغییر رنگ مربا , مربا را در کجا نگه بداریم؟ , دلایل خراب شده مربا , اصلی ترین دلیل خراب شدن مربا , چرا مربا زود خراب میشود؟ , چرا مربا کپک میزند؟علت کپک در مربا ,
نویسنده : وحید فرزین | نظرات ()




مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی

فروش ویژه ی گل شورتی(گل رز)


تبلیغات

     عینک دوربینی زومیز ست سارافون و دامن شلواری

آمار
      آمار کاربران
       افراد آنلاين افراد آنلاين : 43
      اعضاي آنلاين اعضاي آنلاين : 10
      تعداد کاربران تعداد کاربران: 5745202
مطالب پربازديد جهان
__________________________